събота, 21 юни 2008 г.

НОВО: “Бургас и морето 2008”

mailto:gal1n@mail.bg

Трябва да кажем СБОГОМ на стария, сякаш вечен за Бургас и бургазлии - бургаски фестивал „Бургас и морето и неговите трудови хора” и да кажем ЗДРАВЕЙ на новия „burgasimoreto.org 2008” като тази година СИА адвъртайзинг, Орлин Горанов, Рачков и компания ще правят шоу по модерному


15 са конкурентите за голямата награда от 25 хил.лв. 193 хил.лв. е размерът на предвидения бюджет за фестивала. И тази година, не Канал1, а бТВ ще излъчва на живо първата вечер на “Бургас и морето 2008”, а втората ще е на запис и ще се появи на екран през септември.

Главен музикален мениджър на обновения формат на фестивала е СИА адвъртайзинг, водещи са Орлин Горанов и Димитър Рачков.

Първата вечер ще се озвучава наживо от “Горещ пясък” и от столична брассекция. Втората вечер ще свири “Акага”, които също така ще пеят.

Няма да минем и без вечните парчета за морето, предвидено е „специално място на сцената” и за нашата вечна “Тоника”.

„Всъщност конкурсът вече не е същият” казва Весела ЙОРДАНОВА, директор на дирекция “Култура, маркетинг и връзки с обществеността” към общината: „Песните няма да бъдат непознати за публиката, напротив, до 10 дни те ще зазвучат в сайта и всеки ще може да ги чуе, да ги почувства, за да не ги възприема като чужди в нощта на гласуването.” (18.06.2008)

Сайтът:
http://www.burgasimoreto.org/

Тази година членове на подборната комисия бяха:

Председател:
Световноизвестният композитор Виктор Чучков

Членове:
Богдана Карадочева, Стефан Димитров, Ваня Щерева, Ясен Козев, Ангел Заберски-син, Тони Димитрова, Стефан Диомов, Весела ЙОРДАНОВА като директор на дирекция “Култура, маркетинг и връзки с обществеността” и Михаил Куцев като директор на дирекция “Фестивали, Летен театър и концерти”

Ето ги и 15те песни-конкуренти:

1.Обичай ме за пет минути – музика и аранжимент Митко Щерев, текст: Иля Велчев, изпълнява – Орлин Павлов

2.Вярвай ми – музика и аранжимент: Александър Кипров младши, текст Явор Кирин, изпълнява – Анжело

3.Именно ти – музика,текст и аранжимент: Графа, изпълняват Нора и Графа

4.Не знаеш – музика и аранжимент: Марио Балтаджиев, текст Мартин Ръждашки, изпълнява Стефан Лалчев

5.Пак е лято – музика Валентин Пензов, текст Пейо Панталеев, аранжимент Максим Горанв, изпълняват БГ сезони

6.Нежно морско цвете – музика,текст и аранжимент – Кирил Божков, изпълняват БТР

7.Мимето е от Бургас – музика Красимир Милетков, текст Владимир Пунджев, аранжимет Александър Савелиев и Красимир Милетков, изпълнява Васил Петров

8.Рапсодия – музика и аранжимент Румен Бояджиев син, ткст Даниела Кузманова, изпълняват Роберта и Емил Ганов(цигулка)

9.Утре – музика,текст Пламен Ставрев, аранжимент Максим Горанов, изпълнява Пламен Ставрев

10.Карето – музика Камен Драндийски, текст Иван Тенев, аранжимент Камен Драндийски и Алекс Нушев, изпълняват Борис Годжунов, Николай Урумов, Николай Калчев и Теди Георгиев

11.Обещай – музика и текст Владимир Михайлов, аранжимент Владимир Михайлов, Борислав Бояджиев и Дарин Василев, изпълняват Angel Sky

12.Сърф, Вятър и платно – музика, текст, аранжимент – Дичо

13. Носете ме времена – музика и аранжимент Дарко Димитров, текст Калиопи Буклевска, изпълнява Илия Тепев

14. "Помниш ли море" - текст: Кичка Бодурова, музика и аранжимент: Димитър Гетов, изпълнява: Кичка Бодурова

15. „Спри”- Музика и аранжимент: Светослав Михайлов,
текст- Стефка Емилова , изпълнява: Стефка Емилова

5 коментара:

Славейко каза...

"burgasimoreto.org 2008":
„Всъщност конкурсът вече не е същият”
:D

Green Home каза...

Освиркаха победителя в “Бургас и морето”
Песента за целувки загорча на съветника Найден Милков


Със скандал завърши 25-ото юбилейно издание на конкурса "Бургас и морето" в Летния театър. Наградата на журито взе Роси Кирилова с авторската си песен "Между да и не". Съвпадение е, че през 2007-а обичаната дама чества 25 години на сцената. Шлагерна и комуникативна, беше единодушното мнение на професионалистите в бранша за нейната композиция. Не така обаче стоят нещата с голямата награда на зрителите, която получи Найден Милков за "Целувка с дъх на море". Приятната музика в стил поп е на композитора Максим Горанов, автор на текста е Свобода Даскалова. Изпълнителят обаче е познат предимно в попфолк средите с дуетите си, които направи с доскорошната си възлюбена Тони Дачева. А при това е и бургаски общински съветник, а както е известно, кметството е организатор на конкурса. Публиката в Летния театър дори го освирка още при появата му в предварителния кръг. Целувката буквално загорча в устата му. Преди феста фенове на попфолка пуснаха в интернет призиви да се гласува за песента на Милков. Други пък твърдяха, че певецът не трябва да бъде подкрепян, защото изпълненията му не стават дори за художествена самодейност и са подходящи само за домашна употреба.
В началото на класирането се дочу, че "Писмо в бутилка", изпълнена от сина на Ваня Костова Боян Михайлов, води сериозно сред конкуренцията от 12 песни. Тя наистина имаше потенциал да стане хитът на публиката. Автор е Димитър Гетов, стиховете са на Георги Константинов. Бурно бе аплодиран и младият, но вече добре познат Дани Огнянов. Но какво ставаше с SMS-ите на тв меломаните, които даваха вота си, никой не знаеше. Затова когато водещият Георги Любенов анонсира името на победителя Найден Милков, присъстващите в Летния театър изпаднаха почти в шок. След минута първоначалното недоумение изригна в гневно дюдюкане. Коментарът на присъстващите беше, че чалгата е пробила и в "Бургас и морето". Подмятания за нагласени резултати и подмяна на избора на зрителите се разнесоха в Летния театър. След предизвестената смърт на "Златният Орфей" това е единственият национален форум за нова поп музика. Затова публиката и критиката са нахъсени към качеството, справедливостта и леко мухлясалата като визия сцена и режисура.
Много от участниците в шоуто пред и зад кулисите бяха възмутени и не се появиха на бляскавия коктейл в ресторанта на хотел "България", а седнаха на маси в съседно заведение.



Всъщност конкурса няма да е като миналата година ! Хахаха Бай Найден е един велик човек как ще го усвиркват. Той е една емблематична фигура за Бургас , морето и неговите трудови хора. Успял е на всякъде в живота - мутра, рекетьор, борец, певец, общински съветник. Ама щом зрителите са гласували за него сигурно им е идол. А имам и някакво бегло чуство , че може и да е нагласена работата :) Той и Бойко Борисов да запее и той ще спечели Бургас и морето, а може и евро визия. Това опошляне на конкурса не е от тази година. Това стана от как мутрите почнаха да се интересуват от шоубизнес , а също така и дадоха сцена за бездарните деца на българия. Изпълнителите ни днес са педераси, курви, проститутки, би сексуални и наркомани, но важното е че ние си ги харесваме. Еваааллла !!!

Славейко каза...

"Със скандал завърши 25-ото юбилейно издание"... Свилене, както винаги, пак си с 1 година назад.., е, то тази година пък - започна със скандал, дано и да не свърши с такъв ;)

Славейко каза...

Нона Йотова: „Бургас и морето“ е шибан конкурс 18.06.2008 Изтънчената и с нежна душа Нона избълва цял ураган от ругатни по адрес на подборната комисия

Нона Йотова – всестранно развитата изгора на ген.Богомил Бонев, изгряла на сцената като театрална актриса, музикална изпълнителка, поетеса и балерина точно в периода, когато той оглавяваше МВР/1997-2000/, скандализира нощните птици в българския твефир. Тя беше специален гост на Азис в неговото шоу по тв2 в понеделник, за да излее негодуванието си от това, че подкупно жури в Бургас е отрязало от участие в конкурса „Бургас и морето“ нейната авторска песен „В центъра на океана“. Изтънчената и с нежна душа Нона избълва цял ураган от ругатни по адрес на подборната комисия, в която имало конфликт на интереси, защото вътре били включени съпрузите Богдана Карадочева и Стефан Димитров. Йотова призова да се анулират оценките на успелите да се класират и да се излъчи ново жури. Напук на ситуацията, Азис покани игнорираната „звезда“ да изпее пред многомилионната му твпублика своята песен и специално я аплодира повече от 5 минути. Оказа се, че генералшата не просто я изпълнява, а и сама си е написала текста, музиката и аранжимента.
„Всъщност това е един шибан конкурс, който изобщо не ме интересува“, заяви на изпроводяк Нона.
Всичко от кухнята на конкурса дотук четете на стр.7
Автор: Иван ТРИФОНОВ

milena.hot каза...

Какво ли не се изписа по повод "Бургас и морето", но никой никъде не съобщава къде точно и в колко часа започва това тъй традиционно мероприятие. За хората, които до този момент не са се интересували, тази информация е пълно табу, все едно всички по презумпция трябва да знаят в колко часа започва и откъде да си купят билети. Таз-годишният сайн на конкурса www.burgasimoreto.org съдържа каква ли не информация за песните, условията и изпълнителите, но не и къде се провежда, кога започват концертите и т.н. Срамота!!!