четвъртък, 3 юли 2008 г.

„SPIRIT of Burgas" или как ще докараме СВЕТОВНО-НЕИЗВЕСТНИТЕ банди в БУРГАС

И както е казал Бай Тошо: „Главен действащ фактор са ората!”



След месеци преговори вече е сигурно, че в града ще се проведе първият по рода и мащабите си у нас музикален фестивал, чийто медиен партньор ще бъде MTV. Община Бургас е не само домакин на фестивала, а негов съорганизатор.





Хмх, съорганизатор на какво..? на „Да докараме всичкото Световно-неизвестни бандички в Бургас..?”


Две седмици след като бъде проведен обновения вариант на „Бургас и морето” 2008, фестивалната атака на Община Бургас се насочва и към сектора на ПОП, РАП, ХАРКОР, РАГА, НЮ УЕЙВ, ДРЪМ АНД БЕЙС-любителите тинейджъри.

Може да ме вземете за музикално неграмотен.., но, да се опитваш да привлечеш тинейдж-аудиторията с групи от 80те, които тогава са се провалили да станат известни, и днес щото MTV-то взема да запада, и се чудят изкуфелите им програмни редактори що за измет да промотират – а пък, ние в Бургас, да играем ролята на старчески дом за умирачката на една залязваща телевизия.., шъ ма извините, НО! Това не е за хвалба!!!


Новият, пореден фестивал ще се нарича „SPIRIT of Burgas" /Духът на Бургас/ и има потенциала, по думи на кмета Димитър Николов, „…да се превърне в най-горещото музикално събитие в Европа това лято.”

Ха, дано, многобройните и предани фенове на тези групи, дето сте поканили – да дойдат, че.., аз лично, считам че и хората които познавам, а също и 99 процента от бургаските младежи (верно че поне 90 % ,( повечето), си падат по чалгата, но и онези, които някога са гледали МТВ) – и пари да ми давате, не бих се наказал!


„Очакваме на бургаския бряг да дойдат хиляди меломани от цял свят", обяви кметът на община Бургас Димитър Николов, който е патрон на събитието.

Правилно, очаквайте ;)


Той официално представи новия фестивал и неговото име на пресконференция, в която участваха още Крис Гилис – директор „Събития на живо" в MTV, Ники Райт – отговорник „PR и маркетинг" на фестивала, промоутърът Иван Вълков и директорът на бургаското общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти" Михаил Куцев.

…тия пък кви са..?


„SPIRIT of Burgas" ще се проведе от 15 до 17 август на Централния градски плаж. Телевизионни предавания от фестивала ще се излъчват по 9 MTV канала в 36 страни. Хедлайнер на една от фестивалните вечери ще бъде легендарната ню уейв банда „Систърс ъф Мърси", които гостуват за първи път в България.

Това че умрелите музикални канали като МТВ ще излъчват събитието е похвално, в Украйна и Молдова още се счита за фешън и признак за принадлежност към западните ценности ако гледаш МТВ, но само ми кажете КАК, тези световно-без-известни групи, които нямат и 1 свестен клип в www.youtube.com ще привлекат НАРОДА!?!

Айде, от мен да мине, аз се порових в нета, и с много зор открих по някое клипче, дето да дразни ушите, относително по-слабо.., чуйте и вижте сами ;)




The Sisters Of Mercy - Black Planet



В Бургас ще пристигнат още:

„Ейшън дъб фондейшън", чийто стил представлява смесица от рап, хардкор и рага.

Asian Dub Foundation - Truth Hides



„Пендулум" – водеща сила на световната „дръм анд бейс" сцена

Pendulum – Visions



„Фараон Монк"

Pharoahe Monch - Behind Closed Doors



„Груув Армада"

Е, това вече е яка група! Дано да дойдат.., защото гледайки как сте я подхванали – силно се съмнявам!


Groove Armada - Get Down



I see you babe



„Бонобо"

Bonobo - Days to Come



От българска страна:

диджеите от „Метрополис"

артистите от лейбъла HMSU

„Гравити Ко" и други известни български изпълнители

Нащи - са си наши, тях какво да ги обсъждам


„Успяхме да убедим нашите партньори от MTV, че Бургас е най-подходящото място за организирането на подобен фестивал. Спечелихме домакинството заради уникалната комбинация от море, слънце, природа и специфична духовна атмосфера, която градът ни притежава. Благодарение на фестивала ще привлечем вниманието на още една целева категория туристи: модерните, образовани европейски младежи – почитатели на поп-културата и поп-музиката", каза още Димитър Николов.

Крис Гилис съобщи, че се очаква телевизионните предавания от фестивала да бъдат гледани от 98 млн. домакинства чрез MTV-каналите „Арабика", „Балтика", както и тези в Турция, Румъния, Украйна и др.

Ники Райт обяви, че “По време на фестивала ще има репортажни екипи, наети са световни PR агенции”, в каквато работи и Ники Райт. Тя също подчерта, че „..фестивалът ще допринесе за разширяване връзките на Бургас за туристи от Англия и страни от Западна Европа. Бургас и MTV фестивалът ще влязат в обзорните годишни предавания на световния музикален канал. През 2009 година се предвижда специална музикална програма по MTV, в която ще бъде включен и бургаският фестивал.”

„Ще осигурим добри възможности за международно отразяване на фестивала", обобщи Ники Райт. Тя изтъкна отличните възможности на Бургас за комуникация по въздух, суша и вода. Според нея това е силен коз за града, който ще позволи на хора от много държави да посетят „SPIRIT of Burgas".

Мястото за провеждане на фестивала – плажът под хотел „Приморец".

Това место е избрано сред още няколко потенциални подходящи зони, от водещ специалист по сигурността, пристигнал специално от Англия.

„Община Бургас ще благоустрои района и ще приведе инфраструктурата в подходящ вид, за да приеме „цунамито от участници", както се изрази кметът Николов.

Да обясня на по-наивничките читатели, че това е било момента в пресконференцията, когато всеки гледа да излъже колкото може – повече. Не знам, до колко тази ПРка ще успее да даде международна гласност на Бургас, но със сигурност знам че в момента „Приморец” се строи, наоколо е затънало в мръсотия… Дали строежът ще приключи дотогава – вероятно не! Ся, очевидно е че ще си направят труда да изринат купищата натрупана кал наоколо, но едва ли ще смогнат да направят нещо повече за това време (дано поне да прекратят временно строенето дотогава). Какво излиза?! Че, ако изобщо дойдат обещаните интелигентни младежи от Англия – ще се любуват на един приказен строеж по пътя към морето. При това стоежът наистина е приказен, защото е една стара комунистическа (стандартна всеки знае за какво говоря) сграда, а пък сега й слагат някакви арки, някакви криви линии, сводести прозорци.., но в същото време от другата й страна оставят непокътнати обикновените прави, правоъгълни (знаете какво имам в предвид) форми. Там има и дом за изоставени деца наоколо, вярно че той е в добро състояние, но все пак е кюфнат до хотела, ако ме разбирате какво имам в предвид… И изобщо картинката е една.., не ми говори!


Продажбата на билети за „SPIRIT of Burgas” ще се осъществява като за начало по интернет. На промоционална цена от 88 лв. за трите дни на фестивала ще бъдат пуснати 1000 билета. След тяхното изчерпване ще се продават 3-дневни билети по 99 лв. и еднодневни по 39 лв. По-късно билети ще се продават и на специални пунктове, както и на самия вход на фестивалното градче в Бургас. Тридневният билет, купен на място, ще струва 129 лв., еднодневният 45 лв., а късният билет за денсманиаци – 25 лв.

Тук е момента да възкликна: „Денсманяци” от всички страни – ОБЕДЕНЯВАЙТЕ СЕ! И елати в Бургас, чи ний сми си тука, ама ня да одим, на туй парти :( щоту няма чалга, и щоту ни ми кефят групити, дури Groove Armada ни ми кефи за 45 лв!

А пък драгите съорганизатори, да са стегнат малко, че още не са пуснали песните от Бургас и морето 2008 в сайта си, както бяха обещали!


Във всеки от трите дни, музикалната програма ще започва в 19.00 часа и ще трае до изгрев слънце.

Ъ! това е идея, единия вариант – да не се набутваме, е да прескачаме дуварите и да са вмъкваме ИНКОГНИТУ, един вид; иначе, вариант е и евентуален масов екек с охраната - и си влизаме без да плащаме, и денсим доде не дойде полицията да на разгони хахаххах!


Ето официалните сайтове на основите групи-участници във фестивала:


www.pharoahe-monch.com – Official web site of Phaqraohe Monch

www.the-sisters-of-mercy.com – Official web site of The Sisters of Mercy

www.pendulum.com – Official web site of Pendulum

www.asiandubfoundation.com – Official web site of Asian Dub Foundation

www.bonobomusic.com – Official web site of Bonobo

www.hmsu.org – Official web site of H.M.S.U.

www.metropolis-bg.com – Official web site of Metropolis

31 коментара:

Славейко каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Славейко каза...

Е, ако наистина докарат поне 200-300 души (не както се изхвърлят 1000!), ще поднеса най-официално моите извинения, аз, може тези групи да не съм ги чувал досега, но, знам ли, интелигентните млади англичани - може и да са луди по тях...
:D

Unknown каза...

И от кога подяволите Pendulum не са известни?! Както и ADF? :? Като първата група се водят като най-успешни в стила DNB ..не знам, това че ти не си чувал за тях, не означава че не са известни ^^ аз от сега си купувам билетите пък квот щат да праят тия дет си мислят че тия групи не правят хубава музика:))

Славейко каза...

О, за т.н. youtube-показател, може много да се поспори ;)
ама няма да споря сега, направо ще напиша (ако имам време за губене) цяло материалче - че да обясня за какво става реч, а щом сте такива фенове на Pendulum, Asian Dub Foundation, Pharoahe Monch, Groove Armada (е Groove Armada и на мен ми харесват) - честито! имате уникалния шанс да посетите фестивала с тяхно участие , ;)

Дафо каза...

Човек, айде запознай се с историята на изброените банди, поразпитай хора, които разбират от музика, разгледай социалните мрежи и млъкни.
Нито АДФ, нито Groove Armada, Pendulum, Bonobo, The Sisters of Mercy са неизвестни, замиращи или каквото и да било. Фактите говорят, че АДФ правят в Япония например ежегодно по 2-3 концерта пред 100-тина хиляди души. Груув Армада са си доказани, а останалите са сред любимите групи на много "малки и големи". И то не само "английски младежи". Ако в Бургас се слуша масово чалга (в което твърдение се съмнявам от лични контакти), то поне в някои други градове тези имена по-горе наистина говорят нещо на хората от 15 до 35 години. Трай си и чакай лятното турне на Булсатком или Пайнер или там квото си имате в чалгарския календар. Пълнете чалгатеките, друсайте гюбеците, но не смейте да превръщате едно интересно начинание в провал от световен, този път, мащаб! Това, че в БГ няма МТВ, а се гледа Планета, не значи, че МТВ си е загубила аудиторията. И не, не слушам комерсиална музика, а телевизия почти не гледам.
Ако още си мислиш, че това е поредния политически ПР на някой кмет, виж колко народ са се записали, че ще идват на феста, само за 3 дена, от излизането на новината! http://www.last.fm/event/679713

Славейко каза...

1. Ок, това моето е само едно мнение .., а пък - въпреки че е отрицателно - то продължава да си служи като реклама на събитието, така че, дано да стане, въпреки че се сещам за един виц руски по такъв повод
някакви представители на западните медии решили да посетят един руски колхоз, и паника, събрали се комитета на колхоза, местния комитет на партията, комитета на местната управа,.., и мислят какво да правят.. положението зле - краварника без покрив , кравите потънали в лайна, конюшнята и тя така, всичко е в лайна.., и в един момент, най-умният вика " ами как какво ши правиш - ще показваме каквото имаме", всички "как! нали знаеш в кви лайна сме до горе!", "ами ако вземат и напишат нещо, и на изтипосат във всичкото тяхни западни вестници!", оня -умния казал "че ко като на изтипосат ;) нали всичко е западна пропаганда"
2. А пък за тези които питат „откога това да имаш качен клип в YouTube е някакъв критерии за успех?”
Да , не е достатъчно да имаш качен клип там, трябва да имаш и милионен рейтинг-
Ето например един сайт, който продава такъв:

http://buyyoutubeviews.com/

Buy Youtube Views, Ratings, Favorites, and Comments :
Welcome to the marketplace for Buy Youtube Views, Ratings, Favorites, and Comments . select product category:. Youtube Views (5). Search for a item: ...

Bahchevanov каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Milena каза...

Здравейте! Без да искам да влизам в конфронтация, с когото и да било, искам да уверя автора, че бандите, които са потвърдили участие за момента, са меко казано култови за едно определено поколение. Колкото до двеста - триста души присъствие, дълбоко се съмнявам. Само компанията от най-близкото ми обкръжение сме над 20 души, които със сигурност ще посетим фестивала. Ако пуснеш една търсачка и зададеш Sisters of Mercy, ще видиш в колко форуми темата е живо коментирана.
Изключително подкрепям инициативата, първо, защото не мисля,че Нови Сад (Сърбия), където се провежда Exit (фестивал, който се посещава действително от стотици хиляди души, и да отбележа много малък процент от тях са тийн), е нещо повече от Бургас (България)...и че ние не можем да предложим същите, ако не и по-добри условия. Дори и само заради ПР-а ... И второ, изключително се надявам да се върне "доброто име" на града, който дълги години беше домакин на "Блус" фестивала, на рок фестове, където беше отворена първата уникална за Балканите на онзи етап, Рок - дискотека "Сатан".
И като си помисля, че по-миналата година щях да дам 60 евро за билет на Мърси в Солун, почти се радвам, че го пропуснах ;)
Що се отнася до чалгата, смея да твърдя, че Бургас беше "последната паднала крепост". И това си има обяснение...
И една последна забележка, просто за информация - Sisters of Mercy, никога не са били представители на New Wave течението, по-скоро Dark Wave, Gothic Rock, Post Punk и т.н.
Ще се видим там фенове:)

Славейко каза...

малко са случаите, в които човек се радва да е в грешка - дано това е един от тях, но засега още не съм убеден напълно, радвам се че постигна популярност темата за SPIRIT of Burgas, ако някой е влизал в "чуждестранни" форуми и социални мрежи където се е обсъждала темата, моля да пейстне някой линк тук при коментарите :)

Marmalad Shipkofff каза...

Писна ми от ограничени чалгари!

lstn-music каза...

Личи си, че нищо не знаеш за популярната музика, за какво се хабиш?

Славейко каза...

ехееей, 100% бях сигурен, че ако придам негативно звучене на материала, ще се генерира голям трафик, ама явно че ми излезе през носа :(

Ra каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Ra каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Ra каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Ra каза...

Не искам да споря с автора на статията, но това, че в България няма достатъчно хора,които да дойдат не означава, че от други страни няма да дойдат доста хора. И да ми кажеш, че Groove armada, Bonobo и Asian Dub Foundation са безизвестни. Ами явно просто трябва да си опреснисх познанията за модерна музика, пък и не чак толкова. Това е линк към един от най-посещаваните сайтове за музика http://www.last.fm/event/679713 мисля цхе схте е над 300 дущи със сигурност...

Unknown каза...

Славейко,
Браво за вица!- ще го цитирам.
Зле за статията обаче (Освен ако изрично не е целяла с негативния си привкус да предизвика шум около събитието:))
Аз не мога да разбера първо как Sisters Of Mercy са се съгласили да участват, предвид тематиката на фестивала- която явно основно се определя от типа на по-големия процент банди.
От тук недоумявам и как може това да се отразява от MTV, след като бандите (поне тези които знам) нямат АБСОЛЮТНО НИЩО общо с ориентацията на канала.
Ок, МТV e цензурираната версия на Планета.Малко остър коментар, но верен. Ако чалгата беше популярна на запад, MTV щеше да я промотира..

Та мисълта ми е, дано да се получи! Хубаво е да се случват такива събития в България, и напоследък става- вижте в Каварна!
Но самия брандинг (или както е термина на БГ)на Спирит ъф Бургас куца според мен.
За сега толкова, ще ми е интересно да науча 'какво точно се е случило' отпосле..

Славейко каза...

Няма как да не куцат МНОГО неща, нали в БГ се прави, и по-конкретно в Бургас се прави...
а в Бургас имаме навика да разваляме готови хубави работи.
Понеже съм чревоугодник :), мога да кажа за ресторантите - която и верига да се направи тук в Бургас - развялят нещото.. Сладкарниците "Неделя", "Хепи", "Подъ Липите" - имаме ги направени тук.., но на ниво обслужване --- и най-ужасното което е - на ниво кухня! - нещата са зле и съвсем не могат да се сравнят със станалите известни еквиваленти в София.., та и с фестивала така ще стане - няма как да не го развалят.., няма как нещо да не куца.., поне се надявам да го проведат, ако ще и със сетни сили и да не се изложат много.., още от сега мога да кажа че логото, визията и изобщо начина за отразяване на мероприятието (с някакви смотани новинки, верно редовни - но смотани.., си е слаба работа, само забележете в свежо как единствената статия, набрала посетители и гласове е именно тази - "ОТРИЦАТЕЛНАТА", а има пуснати поне 7-8 със същото инфо, само че "положителни" и никой не ги е погледнал /това е само един малък и незначителен пример/, като цяло според мен нещата с този фестивал не се развиват на ниво "гига-мега-МТВ-парти", а се развиват, сякаш се прави поредното фестивалче там Бургас ли ши е, морето ли ши е, лошото е че и тези поредните традиционните се позагърбват заради този уж основен, и това се получава защото ползват същите канали за комуникация и същите методи за разпространяване на инфо, без да сегментират публика и прочие..)
могат да се кажат доста грешки и пропуски, които са очевидни.., но - в крайна сметка, преди години И ТОВА ГО НЯМАШЕ ! Затова - нека се радваме, пък след протичането на фестивала ще разберем точно на какво се радваме

Unknown каза...

Мен ме дразни факта че наистина както казваш няма добро и consistent рекламно покритие (далеч съм от мисълта че чета всички материали де..)Чудя се дали има реклами по MTV? - някой да ми каже..?щом се привлича и интернационална публика би трябвало да има.
Чудя се защо се обявява в последния момент,абе има доста неща които не са ми ясни.
Първото нещо което всеки ще провери е дали съответните банди са обявили официално тази дата.
В този случай понеже се интересувам от Sisters Of Mercy- гледам дали са обявили нещо- нищо не намирам за Бургас. Аз пиша от Лондон, дори в UK нямат дати, та ми се вижда доста странно, или са решили да минават 'доста инкогнито'...Питанки остават.

Сещам се за онзи фест, как беше.. Monsters Of Rock в Варна които си изгърмя така, само локуми се разтягаха колко велик щял да бъде и как нямало такова нещо никаде по света, ами верно нямаше!:)


Дано се случи, не как-да-е, ами да си е на ниво, няма смисал от посредствени неща. Негативните отзвуци предизвикват интерес, но ме дразни негативизма като цяло на всички българи.

Славейко каза...

http://www.last.fm/event/679713
тук пише, че "систърс потвърдиха!!:)))))))))))))"

тук (на официалния им сайт) http://www.the-sisters-of-mercy.com/news/livenews.htm
нищо не пише за духа на Бургас - … на кого да верваме ся!!?!

Ето, все пак какво пише

2008
July 17
Portugal
Porto
Festival Marés Vivas

2008
July 26
Belgium
Tienen
Suikerrock

Славейко каза...

Опаа! Май Духчето на Бургас взема да ме спечелва и мен като фен, любимата ми група от моите тинейджър-години се очертава да дойде :)

Cradle of Filth на главната сцена на SPIRIT of Burgas


Страхотни новини за феновете на твърдия звук – на 17ти август, в рамките на фестивала SPIRIT of Burgas, легендите на блек метъла Cradle of Filth ще забият на главната сцена на Централния плаж.


Групата е сформирана през 1991г. в Съфолк, Англия като първоначалния състав неколкократно се изменя през годините, до този който ще имаме невероятната възможност да видим на живо - Дани Филт (вокал), Дейв Пибус (бас), Мартин Скарупка (барабани), Пол Алендър (китара), Чарълз Хеджър(китара), Роузи Смит (клавири) и Сара Джезъбел Дева (беквокал).


Вдъхновението си Cradle of Filth черпят от готик литературата, поезия, митология и от филми на ужасите. Заради екстравагантния си стил, текстове и клипове пълни със сцени на насилие, групата често бива цензурирана, или направо забранявана в редица държави. От самата група споделят, че целта им винаги е била да покажат пороците и покварата на обществото, и цензурата в някои държави не ги притеснява.


Cradle of Filth безспорно са едно от най-големите имена на метъл сцената със стотици хиляди фенове по целия свят. Успяват да се наложат още с дебютния си албум - The Principle Of Evil Made Flesh, стилът им се променя постепенно през годините, като звученато на последните два – Nymphetamine (2004) и Thornography (2006) - надминава по мащабност всички досегашни и още по-тежко, и същевременно величествено.


Ще имате невероятния шанс да ги видите на живо за първи път в България на SPIRIT of Burgas. Бъдете там!

Po3u каза...

Чак не мога да повярвам, че има човек, който не е чувал за Asian Dub Foundation... поне!!!
Имах чувството че поне те са супер известни, а то какво било...
Виж, просто имаш бедна музикална култура. И вместо да критикуваш и да се противиш, или приеми този факт, или го промени.
Групите, които ще гостуват в Бургас са много готини, правят страхотна музика и невероятно шоу.
Това, че нямат клипове в Ю Тюб за мен говори само хубави неща, защото се нагледах на просташки изпълнения в Мрежата. Такива групи просто не заслужават да се докосват до ограничената част от публиката, която няма да ги оцени.
Така че, стискайте зъби. Сега само ще се надявам нещата около мен да се подредят и на 16 и 17 да си изкарам един невероятен плажен уикенд с хубава музика.

Славейко каза...

Късмет, дано нещата ти се подредят че да дойдеш ;)

GABANA каза...

Изключително неграмотно и пристрастно мнение от един тъжен, тъжен човечец. Жалко, че тази помия е сред първите резултати в Google.

kanapfilm каза...

Много е зле този които е писал тия глупости. Напомня ми на Албена Вулева (мисля че така се казваше). Супер задръстен и закостенял мозък. Ужас.

Zvezdelina каза...

Е ТОЯ СЛАВЕЙКО Е НАЙ-НЕВЕЖИЯТ, КОЙТО МОЖЕШЕ ДА ПРАВИ ПРОГНОЗИ ЗА СЪБИТИЕТО. РЕЗУЛТАТЪТ ВЕ4Е Е НАЛИЦЕ. ИМАШЕ СУПЕР МНОГО ХОРА, ПРИ ТОВА ВСИЧКИТЕ БЯХА ГОТИНИ. СЛАВЕЙКО, МОЖЕШ ДА ПРОВЕРИШ ЗА ФИЛМЧЕТА В YOU TUBE ОТ ФЕСТИВАЛА И ДА СЕ ОПИТАШ ДА ПРЕБРОИШ ХОРАТА, НО ДА ЗНАЕШ, ЧЕ ЩЕ НАДВИШИШ НЯКОЛКО ХИЛЯДАРКИ, ТАКА 4Е- МИСЛИ МУ...

Herbaliser каза...

ЛЕлеее,СМЯХ СМЯХ СМЯХ!

СЛавейко,брато,много си интересн наистина!Ти си един истински,ерудиран и многоуважаван съдник на музикалните събития по СВЕТА! Или поне за такъв се мислиш! Тоя фест наистина е един от най-добрите правени в България и това,че твоите музикални разбирания и граници не се ширят особено много не значи,че групите,които идват са "западащи" и лоши.

Феста беше организиран прекрасно,имаше за всекиго по нещо(а за някои по много) и беше страхотно изживяване за хиляди!

Така че,Славейко,следващия път като решиш да се правиш на ТЕЖЪК КОМЕНТАТОР,вземи се заври в някоя дупка и остави хората сами да си правят сметка...

placid каза...

славейко, колега
срам ме хвана като ти прочетох разсъжденията относно това събитие. отдавна не бях чел нещо толкова тенденциозно и неграмотно написано. яд ме е, че не съм възпитаник на друг вуз, че да възкликна "що за чукани излизат от бсу??!"

започвам активно да следя блоговете ти, не се учудвай ако се видиш тук-там изтипосан като "лошия пример".

хайде със здраве

Славейко каза...

със здраве тони,
попадна на единствения отрицателен коментар В цялото интернет по повод духчето на Бургас, когато го писах се чудих дали просто да пусна инфо, или да взема да го изкривя в светлина, която ще провокира
думата "провокация" какво ти говори?
е, ако погледнеш в гугъл, ще видиш че (дори да не ми се иска) това писание е на едни от първите позиции, направи си сметка колко хора са го прочели (между другото инфото за събитието тук е пуснато копи-пейст, така че то продължаваше да служи като реклама)
а провокативното заглавие и коментар спомагаше за посещаемостта и разпалването на духовете, онези които прочетоха че някой нарича любимите им групи "световно неизвестни" - още повече се надъхаха да дойдат ;)
така че, неграмотно написан или написан пристрастно - резултатът е налице (спомням си през юли като го пуснах само за 1 ден го бяха чели над 1000 души, повечето не пропуснаха възможността и да ми теглят една майна)
радвам се че фестивалът мина на добро ниво
и ако случайно не осъзнавате ползата на коментарчето -
ПОДНАСЯМ МОИТЕ ИЗВИНЕНИЯ

kanapfilm каза...

Бреййй голям хитрец този автор.

Unknown каза...

Бе незнам ама са подписали договор за провеждането на фестивала за 4 години. Дано другата година да докарат още "по-неизвестни" банди, че тая бяха леко известни и малко им се "издразних"...