сряда, 28 май 2008 г.

pingXchange.

Ping Network официално отвориха един от най-амбициозните си проекти досега - pingXchange. Това е най-новата услуга специално разработена за блогърите в България. С нея блоговете могат свободно да си разменят линкове, качествен трафик и да се популяризират взаимно.

Всички вече са добре дошли. Ето как създателите му го представят:
Widget, който се вгражда във всеки блог в няколко лесни стъпки. Този widget показва линкове от други блогове, в които се обсъждат подобни теми и имат подобни потребителски групи. Така блоговете започват да си обменят линкове и съответно потребители. Няколко важни характеристики на самия widget:

Напълно конфигурируем е - така че да го настроите да отговаря перфектно с цветовите гами на вашите блогове.

Има лек и приятен scroll, с който се разглежда списъка с всички линкове
Линковете са директни - не сочат към нас въобще. Не търсим да правим трафик към нас на ваш гръб. Линковете директно свързват 2-та блога в програмата.
Статистическият модул ви позволява да следите какво точно става с вашите widget-и. Основните статистики, които виждате са:

Трафик статистика (входящ и изходящ) за последните 14 дена - Това са ункални посещения

Брой показвания на widget-а за последните 14 дена
Топ сайтове, с които си обменяш потребители
Точковата система е в основата на логиката на системата. Всеки път, когато вие прехвърлите един уникален потребител към друг блог получавате 1 точка, а на него му се маха 1 т. И обратното. Размяната е винаги равностойна - ние се грижим за това.

В ping.bg обичаме иновацията. Самият pingXchange е уникален не само като логика, но и като изпълнение с подобни такива инструменти по света (BlogRush, Spottt и тн...) по следните признаци:

Няма и никога няма да има реклама на твоя widget
Няма да се намесваме по какъвто и да е начин в работата на widget-a. Няма да бутаме линкове надолу или нагоре. Системата е достатъчно хитра да се грижи сама за това.

Никога няма да прехвърляме потребителите от линковете ви към страници от ping.bg. Вярно е, че губим възможността ние да си увеличим трафика, но за нас е по-важно вие да сте доволни.

Untitled from gaspiman on Vimeo.

Няма коментари: