сряда, 28 май 2008 г.

Схефер беше удостоен с титлата “Доктор Хонорис Кауза”



Генералният секретар на НАТО Яп Де Хоп Схефер беше удостоен с титлата “Доктор Хонорис Кауза” на Бургаския Свободен Университет. Това стана на церемония по връчването на дипломите на над 300 абсолвенти във висшето учебно заведение в града.

Яп Де Хоп Схефер беше удостоен с почетната титла “за забележителен принос за свободата, мира и демокрацията и съвместната работа на България и НАТО в името на сигурността”.

В неговото представяне, шефът на Комисията по Външна политика в Народното събрание Соломон Паси подчерта, че генералният секретар на НАТО е отдавнашен приятел на България, още от 2003 година, когато е бил председател на Организацията за Сътрудничество и Сигурност на Европа.

“Доктор Хонорис Кауза” на БСУ Де Хоп Схефер отказа да прочете официално подготвената си реч и сподели пред преподавателите, абсолвентите и гостите на церемонията, че се радва, че България споделя напълно ценностите, които защитава НАТО – свобода на словото, свободата да пътуваш и да казваш това, което мислиш.

“Никога не приемайте тези свободи и ценности за даденост, а бъдете готови да се борите за тях всеки ден”, обърна се към младите специалисти Яп Де Хоп Схефер.

2 коментара:

Славейко каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Славейко каза...

E, можеше и да пошумят още малко по повода! бяха се организирали от БСУ(по традиция) една сюрия събития преди таз ми ти паметна дата, но това че Схефер ще идва не се чуваше много-много.. Явно до последно ги е било страх дали ще дойде или не.. Мен ако питате трябваше не да се шуми, ами да се крещи всеки божи ден и час по този повод + многото традиционни в навечерието на 24ти събития - трябваше допълнително да се изфабрикуват и още "псевдо-събития" където да продължават да гърмят че Схефер ще идва.. Трябваше и националните медии да се докарат да го отразят нещото, а не само местните стари познайници.. ама.. карай.. хубавата работа си е - хубава работа! затова поздрави на БСУ за делото ;)